Ao Acupunctuur Center

Derde Slagen 8, 5233 TC      's-Hertogenbosch      T: 073 689 2366

Waarom kan een ziekte geholpen wordt door bepaalde punten op het lichaam te stimuleren met acupunctuur?

 

Dit is mogelijk omdat het menselijk lichaam een organische eenheid vormt, waarbij meridianen en collaterale punten een verbinding vormen tussen de interne organen onderling en tussen deze organen en de oppervlakte-weefsels.

Zodoende zal ook een ziekte in een orgaan het hele lichaam beïnvloeden door de meridianen en punten en zich manifesteren op het lichaamsoppervlak.Ao Medisch Acupuncturist in Den Bosch acupunctuur

Het lichaam weer in balans brengen

En omgekeerd zal ook een ziekte op het lichaamsoppervlak via de meridianen en punten het hele lichaam beïnvloeden.

Volgens dit principe zal door stimulatie van de punten op het lichaamsoppervlak, informatie van buitenaf via de meridianen worden doorgegeven aan de organen, met als resultaat dat de Qi (energie) in de meridianen wordt opgewekt, de levensenergie word versterkt, de pathogene factoren worden geëlimineerd, de organen, weefsels, Qi en bloed, Yin en Yang worden gereguleerd en in harmonie gebracht, zodat de organen weer normaal kunnen functioneren en de ziekte aldus genezen wordt.

AO Acupunctuur behandeling

Modern wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat acupunctuur in staat is om de functies van verschillende systemen van het menselijk lichaam te reguleren, zoals van de spijsvertering, de bloedcirculatie, de ademhaling, de urinewegen en met name het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding.

Aldus wordt een pathologische toestand omgezet in een normale fysiologische toestand. Daarnaast kan acupunctuur een zekere invloed uitoefenen op de weerstand en het immuunsysteem van het lichaam. Hierdoor kan acupunctuur ook gebruikt worden ter preventie van ziekte.